Homeopaattiset akuuttiaineet - pelko & sokki

06.09.2022

Pelko ja sokki

Homeopatiaa voi käyttää apuna monenlaisiin tilanteisiin ja niistä selviytymiseen. Oikealla homeopaattisella lääkeaineella voidaan auttaa syntyneiden tunteiden sisäistämistä, sillä ilman tunteiden sisäistämistä, tila voi jäädä päälle. Päälle jäänyt tila voi sitten johtaa muihin, moninaisiin terveysongelmiin.

Tiedämme, että todella voimakas fyysinen kipu voi usein aiheuttaa emotionaalisen vasteen. Kun koemme voimakkaita tunteita, kuten musertavaa pelkoa tai surua, nöyryytystä tai menemme sokkiin, elimistömme voi vastata siihen nopeastikin. Keho pyrkii vastaamaan kokemaamme voimakkaaseen tunteeseen biokemiallisesti. Saatamme tuntea olomme fyysisesti heikoksi, voimme täristä, voida pahoin tai saatamme jopa pyörtyä.

Jokainen kokee traumaattiset kokemukset yksilöllisesti. Joillekin kodinvaihto, uusi koulu, kaverin poismuutto, synnytys tai tärkeän ihmisen poismeno ovat hyvin traumaattisia kokemuksia. Jos tällainen akuutti emotionaalisen tason trauma jää hoitamatta, se voi johtaa kroonistuviin fyysisiin oireisiin ja sairauksien puhkeamiseen. Homeopaatit hoitavatkin usein ihmisiä, joiden sairastuminen on ollut seurausta jostakin hyvin järkyttävästä, vuosia sitten tapahtuneesta tapahtumasta.

Homeopatiassa emme arvioi tai arvostele kenenkään kokemaa, vaan ymmärrämme elämän ja kokemusten moninaisuuden. Hoidamme jokaista yksilöllisesti hänen yksilöllisen oirekuvan ja hänen yksilöllisten kokemustensa perusteella.


Homeopaattisia akuuttiaineita pelkoon ja sokkiin:

Aconitum: Pelko, jopa kauhu, on hallitseva tunne - sokki, paniikki, ahdistus, tärinä ja levottomuus. Aconitum-tilassa oleva ihminen on selvästi kovin ahdistunut ja vaatii paljon tyynnyttelyä ja rauhoittelua. Sydän hakkaa, kasvot ovat punaiset, huimaa, hikoiluttaa, ei saa henkeä ja toinen puoli kehosta/kasvoista voi puutua. Aconitum-tilassa olevalle ihmisille on hyvin tyypillistä, että he uskovat kuolevansa ja osaavat jopa kertoa kuolinaikansa.

Stramonium: Valtava pelko. Heidän reaktionsa voivat vaikuttaa hysteerisilta. Kuoleman ja väkivallan pelko on voimakas. Stramonium-tilassa olevan ihmisen pelot pahenevat yöllä (toisin kuin Aconitumin, jotka ovat välittömiä). Stramonium-tilassa oleva ihminen pelkää pimeää. Hän pelkää, että pimeästä hyökkää joku. Painajaiset ja unikauhuhäiriöt (yöllinen paniikkikohtaus) ovat tyypillisiä.

Arnica: Ulkopäin voi olla mahdotonta huomata, että Arnica-tilassa oleva ihminen olisi edes peloissaan. On tyypillistä, että hän sanoo olevansa täysin kunnossa, kaikki on hyvin. Arnica-tilassa oleva ihminen voi kuitenkin tuntua kuin ei olisi kunnolla läsnä. Pelot voivat nousta alitajunnasta öisin painajaisina ja toistuvina kuvina traumaattisesta tapahtumasta.

Gelsemium: Traumareaktiot ovat vaimeita, hillittyjä. Gelsemium-tilassa oleva ihminen on unelias, hidasälyinen ja vapiseva - kuin olisi halvaantunut vaimennetusta sokkireaktiosta. Silmät roikkuvat. Ripulia ja lisääntynyttä virtsaamisen tarvetta. Haluaa olla yksin. Vaikka Gelsemiun-tilassa oleva ihminen olisi peloissaan ja surullinen, hän ei itke. Hän on hyvin innoton/välinpitämätön.

Phosphoric Acid: Reaktio emotionaaliseen traumaan ja huonoihin uutisiin on olon muuttaminen apaattiseksi ja väsyneeksi. Ei ole intoa tehdä päivittäisiä juttuja tai asioita, joista yleensä saavat nautintoa. Fyysiset oireet voivat pitää sisällään hiustenlähtöä, ihon ja limakalvojen kuivuutta ja mehuisten, virkistävien juomien lisääntynyt tarve.


Homeopatialla voimme hoitaa akuutteja ja kroonistuneita emotionaalisen tason vaivoja tehokkaasti ja täsmällisesti, niin aikuisilla kuin lapsillakin. Hoidolla voimme luoda rauhan tunnetta ja käydä läpi traumaattinen kokemus hyvin hellävaraisesti, joskus jopa täysin huomaamatta. 

Homeopatia auttaa irrottautumaan toistuvista kaavoista ja luomaan uusia, parempia ja stressittömiä toimintatapoja. Tämä on kuitenkin prosessi, joka voi viedä aikaa. Terveytemme ja hyvinvointimme vaatii sitoutumista. 

Lopputuloksena on kuitenkin se, että aiemmin traumaattinen tilanne tai tapahtuma ei enää haittaa tai vaikeuta elämääsi ja huomaat elämänlaatusi on parantuneen. ♥