Homeopaattiset akuuttiaineet - flunssa & influenssa

05.09.2022

Näyttää siltä, että flunssakausi on taas täällä.

Flunssaisen olon helpottamiseen on olemassa monia, luonnollisia, immuunipuolustusta tukevia keinoja, joista yksi on homeopatia. Homeopaattisella akuuttihoidolla voidaan yleensä lyhentää taudin kestoa ja helpottaa oloa sairastamisen aikana. Flunssan aikana on myös erittäin tärkeää huomioida levon, liikunnan ja ravinnon merkitys.

Homeopaattinen lääkeaine valitaan oireiden kokonaisuuden perusteella ja lääkeaineen potenssi valikoituu oireiden voimakkuuden mukaan. Lievissä oireissa toimii hyvin C30 tai D30 - joskus jopa pienempikin potenssi. Valittua lääkeainetta voi toistaa muutaman kerran. Jos tilanne helpottaa, ainetta ei oteta lisää. Jos tilanne ei helpota, valittu lääkeaine voi olla väärä tai annettu potenssi on liian pieni.

Voimakkaiden oireiden kanssa tai epäselvissä tapauksissa kannattaa olla suoraan yhteydessä homeopaattiin tai hakeutua lääkärin hoitoon. Homeopaattikin ohjaa asiakkaan lääkärille, jos tilanne näyttää hyvin akuutilta.

Kaikkiin alla mainittuihin lääkeaineisiin liittyy yleiset flunssan/influenssan oireet, joten keskitä huomiotasi siihen, mitä tapahtui ennen sairastumista ja muihin näkyviin oireisiin.


Homeopaattisia akuuttiaineita flunssaan ja influenssaan:

Aconitum: Oireet alkavat nopeasti, joiden taustalla voi olla pelästyminen tai kylmettyminen. Kuume nousee nopeasti (korkeaksikin) ja potilas on janoinen ja pelokas. Kurkkua koskee, yskittää ja olo on nuhainen.

Arsenicum: Oiva aine influenssaan ja flunssiin liittyviin mahavaivoihin. Oireina on oksentelua, polttavia kipuja ja levottomuutta. Potilas on janoinen, mutta juo vain kulauksia kerrallaan. Olo on levoton ja sairauden- ja kuolemanpelko voi olla läsnä. Oireet pahenevat illalla. Nenästä voi valua kirkasta, polttavaa räkää. Nukkuminen voi olla vaikeaa kuivan yskän takia.

Belladonna: Oireet alkavat nopeasti (vrt. Aconitum). Kuume nousee yleensä iltapäivällä klo 15 aikaan ja laskee aamuyöllä. Potilas on janoton ja pelokas. Posket punoittavat ja silmät kiiltävät. Raajat voivat olla kylmät kuumeisenakin. Silmät eivät kestä valoa (vrt. Aconitumilla ei valonarkuutta) ja äänet ja hajut voivat tehdä pahaa. Päänsärky on aaltoilevaa ja tuntuu takaraivolla.

Gelsemium: Jomotuksia, kolotuksia ja särkyjä ympäri kehoa. Olo on uupunut, tärisevä ja väsynyt. Kylmiä vilunväreitä selkää pitkin. Silmät eivät pysy kunnolla auki. Kädet ja jalat tuntuvat raskailta, eikä niitä jaksa pitää ylhäällä. Käden nostaminen voi olla kovan työn takana. Potilas ei ole kovin janoinen kuumeisena. Kielessä mahdollisesti keltainen tai valkoinen kate.

Ferrum phosphoricum: Alkuvaiheen kuumeeseen. Potilas ei ole niin pelokas tai levoton kuin Aconitum tai Belladonna, mutta ei myöskään yhtä flegmaattinen kuin Gelsemium. Kipu ja kuumeilu alkavat yleensä yöllä. Kuume on kova, mutta muita oireita ei oikein ole. Ferrum phosphoricum alentaa kuumetta, jos se on tarpeen.

Oscillococcinum: Influenssan tai flunssan alkuvaiheeseen: kurkkukipua, yskää, vilunväristyksiä ja pahoinvointia.

Eupatorium perfoliatum: Influenssa-aine. Kuume, kovat kivut ja särky luissa, erityisesti kasvojen luissa, selkärangassa ja pitkien raajojen luissa.

Baptisia: Influenssa-aine. Kuume ja kovat lihaskivut/-säryt, erityisesti selässä. Sänky tuntuu kovalta eikä mistään löydy sopivaa asentoa.

Sulphur: Aine kaikkien akuuttien sairauksien lopuksi. Sulphur vie pois viimeiset oireet ja vahvistaa kehoa sairastamisen jälkeen.


Jos kaipaat neuvoa tai apua akuuttiin - tai krooniseen - tilanteeseen, älä epäröi ottaa yhteyttä. Akuutista hoidosta peritään 24,80 € / max. 30 min (sis. alv 24 %). Lääkeaine ei kuulu hintaan, vaan sen voi noutaa vastaanotoltani pientä korvausta vastaan, jos lääkeainetta ei kotoa löydy. ♥